ZONTERAPI

Information - generellt 

Behandlingsfrekvensen är mellan 7-10 dagar då det är så lång tid som kroppen jobbar efter en behandling.

Till en början är det bra med kontinuitet med behandlingarna tills kroppen tar över och självläkningen påbörjas, då känner du även en förbättring och känsligheten i zonen klingar av.

Om Du upplever reaktioner efter behandlingarna är detta positivt då det är ett svar på behandlingen.


Då behandlingarna utförs på underben och fötter är det bra att du har byxor som går att dra upp över knät.Zonterapi 3D


Zonterapin är en av världens äldsta läkekonster jämte akupunktur och ayurveda, och den handlar om att stimulera kroppens medvetenhet att läka sig självt.


Zonterapeuten är närvarande i en fas av självläkning, där Du står för självläkningen och jag som terapeut fungerar som en katalysator.


En zon som man är känslig i och reagerar på, talar om att det finns en nedsatt cirkulation i området. Den stimulans som zonterapeuten åstadkommer leder till en reaktion i området som zonen svarar för, och ger där en ökad cirkulation. Detta gör att vävnaden då kan ta upp syre och näring och göra sig av med avfallsämnen.

Då kan kroppen återställa den inre jämvikten, som den alltid strävar efter att uppnå.Känsligheten minskar gradvis och försvinner när den aktuella kroppsdelen eller organet har återupprättat sin cirkulation.


I och med att kroppen finns som helhetssystem i olika kroppsdelar, kan jag som zonterapeut behandla hela kroppen, genom att stimulera zonerna i foten och underbenet.


Med mina händer som enda verktyg vill jag hjälpa kroppen att läka sig själv.


Zonterapi 3D inklusive HLT 75 minuter: 750:-

Zonterapi 3D inklusive HLT 3 x 75 minuter: 2.000:-

HLT - Hellbergs Ligament Teori / Ortobionomi


Innan jag börjar de båda behandlingarna Zonterapi och Strykningsterapi, gör jag en kortare behandling som kallas för HLT.

Behandlingen är en form av Ortobionomi och utförs på foten.

Ortobionomi betyder Läran om den naturliga rörelsen

Kroppen vet själv åt vilket håll en muskel eller led vill röra sig för att kunna slappna av, och det utnyttjas i denna behandling som resulterar i att hjärnan kan "släppa taget" om spänningen, som i sin tur resulterar i att inflammationer med smärta och värk kan läka ut.


Behandlingen är mycket avslappnande och ofta har man svårt att hålla sig vaken, detta kan leda till att blodtrycket sjunker.

Då bäckenet korrigeras i denna behandling försvinner även benlängdskillnader, som då även kan få effekten att problem från fot, knä, höft, rygg och nacke minskar. 


HLT 35 minuter: 400:-

Strykningsterapi


Strykningsterapi eller livskraftsbehandling som den även kallas är en behandling som sätter igång flödena via meridiankanalerna i kroppen.

Behandlingen genomförs med strykningar och lättare massage mot benen i foten och underbenet.


Behandlingen har en mycket livskraftshöjande effekt, vilket resulterar i att vi orkar ta tag i vår dag med mer ork och kraft.


Vi har i dagens samhälle en tendens att hela tiden ligga på gränsen till vad våra kroppar orkar då stress är en stor del av vår vardag, och vi hinner inte tanka på ny energi i tillräcklig mängd.

Att göra saker som vi tycker om att göra, som fyller oss med glädje och harmoni, god nattsömn och att följa vår inre känsla om vad som känns rätt är några exempel på vad som får oss att fylla på energiförrådet.


Det gäller att försöka hitta balansen mellan det som tar av vår energi och det som fyller på den med ny. Balansen gör att vi minskar risken för sjukdom i våra kroppar.


Detta är en skön behandling som hjälper till att lösa upp mentala och känslomässiga blockeringar och dämpar stressen i kroppen.

Den passar bra vid utmattningssyndrom eller långvariga kroniska tillstånd där vanlig zonterapi kan vara för kraftfull till en början.


Känner man att man har kört fast i sin vardag och vill komma vidare är detta en fantastisk behandling.


Strykningsterapi inklusive HLT 75 minuter: 750:-
Strykningsterapi inklusive HLT 3 x 75 minuter: 2.000:-

Strykningsterapi, HLT, fröplåster 75 minuter: 800:-

Öronpressur med fröplåster


Även i örat har vi zonsystem som speglar vår kropp, och genom massage med hjälp av mina händer och en palperpenna stimuleras zonerna och cirkulationen ökar. Kroppen kan då återställa den inre jämvikten som den alltid strävar efter.

Efter behandlingen kan små fröplåster, hudfärgade med ett litet nejlikefrö, fästas på just de zoner, som passar Dig och din kropp bäst för att fortsätta stimulera kroppens självläkning.


Komplettera gärna zonterapi/strykningsterapi med fröplåster för effektivare behandling.


Öronpressur med fröplåster 45 minuter: 550:-


E-post: lena@happyzone.se

Telefon: 0790 - 27 43 08

HappyZone - Stockholm